Unitate – de unde si pana unde?

 

Unitatea credinciosilor a fost si este dorinta Lui Dumnezeu. Vorbim despre ea si spunem ca ar trebui sa existe, insa ne e tot mai greu sa ajungem acolo. Tot mai multe biserici sunt in convulsii din cauza diferentelor. Interesant dvazut ca in Dex unitate si diversitate sunt antonime!? Atunci mai poate fi “unitate in diversitate” daca termenii se exclud reciproc? Se poate. Biblia ne arata ca Dumnezeu in trei persoane este o unitate in diversitate si ca biserica este Trupul (cu mai multe organe si diferite) Lui Hristos care este omogen. Exista o legatura organica in Trup. Problemele in biserici apar cand:

1. nu intelegem conceptul de “unitate in diversitate” in mod corect. Unii doresc unitate si uniformitate. Niciodata Dumnezeu nu a intentionat asta pentru biserica Lui.
2. lipsa unei dedicari pentru crestere spirituala, si lipsa intelegerii procesului de maturizare a bisericii si a faptului ca in biserica oamenii sunt la diferite stadii de maturitate si intelegere a Cuvantului si a voii Lui Dumnezeu.(Ef.4:13)
3. lipsa dragostei care vine din lipsa pocaintei.

Acum intrebarea e: unitate cu oricine si cu orice pret?
Cand un grup de oameni dintr-o biserica moarta sunt treziti apar inevitabil probleme. Ce e de facut? Sa asculte mai mult de oameni decat de Dumnezeu? Nu cred. Trebuie sa mearga inainte chiar cu pretul separarii. Aceasta e parerea mea. Daca Dumnezeu nu i-a chemat sa schimbe biserica sau daca au incercat si si-au “primit portia” atunci sunt liberi. David Wilkerson spunea ca biserica din zilele din urma va fi o biserica fara granite denominationale care va implini voia Lui si vor astepta venirea Lui. Subscriu si eu la asta si se vede ca se intampla asta tot mai mult.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *