Trei case pentru Isus

Introducere: Casa pe care o avem fiecare spune foarte multe despre noi insine. Casa din care iesim in societate vorbeste foarte multe despre personalitatea si rolul nostru in lume. Nu este totuna daca iesi pe strada intr-o zona zero, dintr-un cartier de lux ca cel numit al “Primaverii” in Bucuresti, sau daca iesi in drum intr-un cartier minier al Lupenilor.

In pasajul citit, luca ne spune ceva despre persoana si Christos prin pmenirea a trei case din care iese El.

1.Betleem sau Casa PainiiChristos s-a nascut ca sa fie Painea care-ti daruieste viata!

Isus ne va invata sa ne rugam: “Painea nostra cea de toate zilele dane-o noua astazi!” Painea este sinonima cu hrana pentru viata. Dupa minunrea inmultirii painilor, Domnul Isus va rosti o cuvantare in care se va auto­declara: Painea trimisa din cer ca sa aduca lumii viata!” Ioan 6:30-42
Cei de atunci si-au batut joc de El. Tu Il primesti?

2.Staulul sau Casa pastorilor si a mieilor

Christos s-a nascut ca sa fie jertfa de ispasire pentru pacatele tale! In Ioan 1:36, Ioan botezatorul il va prezenta lumii drept “Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii.”
In Apocalipsa, Ioan Il va vedea prezentat ca un Leu biruitor din semintia lui Iuda, dar cand Il va privi pe tron il va descoperi ca pe un “Miel care parea junghiat!” (Apoc. 5:1-6).

Un Miel trebuia sa se nasca in staul. Nu se putea altfel!

3.Casa lui David – casa regala

Christos s-a nascut ca sa ne faca o invitatie la Imparatia Sa!
Ioan ne spune aceasta in Ioan 18:33. Pilat Il intreaba pe Isus: “Esti Tu imparatul iudeilor?”
Isus n-a devenit Imparat pentru ca s-a nascut in casa lui David, ci S-a nascut in casa lui David pentru ca era, este si va fi pentru totdeauna Imparat. Acum imparatia Lui nu este din lumea acaeasta, dar la revenirea Sa El va reistaura domnia lui Dumnezeu pe pamant. Venirea lui prin nasterea in cetatea lui David este o invitatie pentru tine si mine sa intram in imparatia lui vesnica. Esti gata s-o faci acum? Cine nu accepta invitatia va fi zdrobit cu desavarsire la venirea ei.

Trei case din care vine Christos la tine. El este painea venita sa-ti dea viata, Mielul jertfit pentru iertarea ta si Imparatul venit sa te invite sa faci parte din imparatia Lui. Esti tu gata?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *