O profetie implinita ?

Isaia 9:1-7

Textul acesta ne pune in fata o serie de alternative posibile. Ne-am obisnuit sa ni le apropiem pe cele pozitive, dara oare este asa ?

1. Intuneric sau Lumina

“Totusi intunerecul nu va imparati vesnic pe pamintul …””

Poporul care umbla in intunerec vede o mare lumina; peste cei ce locuiau in tara umbrei mortii rasare o lumina.”

2.Necaz sau bucurie

“… in care acum este necaz.” “Tu inmultesti poporul, ii dai mari bucurii; si el se bucura inaintea Ta, cum se bucura la seceris, cum se veseleste la impartirea prazii.”

3. Robie sau libertate

“Caci jugul care apasa asupra lui, toiagul care-i lovea spinarea, nuiaua celui care-l asuprea, le-ai sfarimat, ca in ziua lui Madian.”

4. Razboi sau pace

“Caci orice incaltaminte puratta in invalmasala luptei si orice haina de razboi tavalita in singe, vor fi aruncate in flacari, ca sa fie arse in foc.”

Toate aceste alternative pot avea un sfirsit fericit, caci …

” … un Copil ni s-a nascut, un Fiu ni s-a dat …”
Cel care poate schimba raul in bine, blestemul in binecuvintare este Domnul Isus, Mintuitorul lumii. El n-o face insa decit atunci si scolo unde:

” …domnia va fi pe umarul Lui” !
Cum stai tu cu aceasta problema? I-ai dat voie sa domneasca in viata ta ?

Privind multimea de “personaje” ale lumii care se inghesuie sa cinte sau sa participe la serbari “de Craciun” nu se poate sa nu spui ca si Shakespeare in celebra piesa “Hamlet”: “Este ceva putred in Danemarca!” Multi care par ca-l adora si-l mingiie pe Pruncul legat in scutece si asezat intr-o iesle, L-ar rastigni iarasi daca le-ar incapea pe mina. Din clipa in care El le-ar atrage atentia asupra pacatului din vietile lor, din clipa in care El le-ar face observatii asupra vietii lor desfrinate, ei I s-ar ridica impotriva:

“Da ce se baga El in viata noastra? Cine-i da dreptul acesta? Ce-L priveste pe El cum traim noi? Cum de indrazneste? Cine se crede El ca este? Dumnezeu ? …”

Da, Cel nascut in staulul Betleemului este chiar Dumnezeu insusi, iar cei care se fec astazi ca Il adora si-I cinta ar face mai bine sa-si dea seama ca Cel nascut atunci este astazi pe tronul cerului si vrea sa fie primit ca Domnul peste vietile noastre. Cine nu-L asculta cu viata pe Isus, n-are dreptul sa-i cinte cintece de leagan si colinde. Un astfel de om se pacaleste doar pe el insusi

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *