Nu eşti prea tânăr!!!

Tinerii au mereu impresia ca este timp! In ce priveşte chestiunile religioase, se zice, pocăieşte-te mai încolo când vei mai îmbătrâni, acum trăieşte-ţi viaţa! Se zice, chestiile astea religioase sunt demodate. Biblia este o poveste pe care oamenii care sunt tineri ca noi, si gândesc puţin mai mult, nu o mai pot lua în serios. Se crede, gaşca ta de tineri nu te va mai lua in serios daca te ocupi cu chestiuni religioase.

As vrea să-ţi spun ca nu eşti prea tânăr! IN primul rând trebuie să ştii că pentru tinereţea ta se dă o mare luptă! Ai ştiut acest lucru? Cine te consideră atât de important încât să se lupte pentru tine?

Unul este Diavolul!!

Nu eşti prea tânăr pentru Diavolul!

Diavolul doreşte viaţa ta! Sa nu crezi ca dintr-o data s-a îmblânzit si te iubeşte… El te vrea ca să te distrugă!
„ Justin, 12 ani se dădea cu skateboard-ul in parcarea unui mag. mare. Mergea seara si pe la ora 9 se întorcea. Intr-o seara a cerut voie părinţilor… dar nu a mers in parcare. A mers un bloc mai departe intr-o intersecţie aglomerată. Strânsese sapt aceea 50 de dolari si vroia sa încerce chestia aceea despre care se tot vorbeşte in şcoală. Mulţi o făceau, cică, si vroia sa le poată povesti si el, cum e, sa afişeze realizarea asta ca pe o insignă. Vroia să încerce si el crack-ul, cocaina.
Se opri in faţa unui individ, care vorbea la telefon. Ii arunca o privire, Justin dadu din cap, si omul puse telefonul in furca. Casiera mag. ii văzu ca schimbaseră ceva intre ei si Justin plecă.
Peste 3 ore, la 9.30, câţiva prieteni ai lui l-au găsit pe fundul unui canal uscat. Lângă el au fost găsite 2 fiole, o pipa de sticla si o bricheta, lucruri care au spus medicului legist cauza morţii lui înainte de autopsie. Murise de supradoză, cocaina era prea pura si inima lui Justin nu a rezistat…”

In 1996, intre 100 000 si 200 000 de persoane mureau in urma injectării cu droguri. (Buletinul de date „WHO” nr.127, august 1996)
Mai mult de 18,8 mil. de oameni au murit de SIDA, din care 3,8 copii sub 15 ani (Raport asupra epidemiei globale HIV/SIDA, 2000)
Exista 13,2 mil. de copii rămaşi orfani din pricina SIDA. In anul 2010 vor fi 40 mil. de orfani (raport asupra epidemiei globale HIV/SIDA, 2000

Si Dumnezeu este Unul care te vrea!!!

Nu esti prea tânăr pentru Dumnezeu!!!

Dumnezeu vrea viata ta ca să o împlinească, EL te ia rob ca să te elibereze.

Sa privim la 2 categorii de oameni tineri care au fost prinşi in lupta aceasta de a fi cu Dumnezeu sau cu cel rău: Samuel si fiii lui Eli. Ei sunt prezentaţi in contrast.

„12. Fiii lui Eli erau nişte oameni răi. Nu cunoşteau pe Domnul.“
(1 Samuel 2:12)
„26. Tânărul Samuel creştea mereu, şi era plăcut Domnului şi oamenilor.“
(1 Samuel 2:26)

Fiii lui Eli desconsiderau darurile aduse de oameni lui Dumnezeu.(2:13-17)

Samuel: făcea slujba înaintea Domnului, îmbrăcat cu un efod de in

Ei au acceptat o viata depravata, având relaţii sexuale in afara limitelor lui Dumnezeu (2:22)– vorbiţi de rău. (2:23b)

Samuel: creştea plăcut Lui Dumnezeu si oamenilor.(2:26) legea măreţiei

Dispreţuiesc sfaturile tatălui lor de a-si îndrepta comportamentul. (2:25b)

Samuel: cunoaşte pe Dumnezeu la îndrumarea lui Eli (3:9,10)
Care a fost viata lor? – fiii lui Eli au primit pedeapsa Lui Dumnezeu, murind in lupta, in timp ce Samuel a ajuns proroc si judecător in Israel, un om respectat de oameni si folosit de Dumnezeu in lucrarea lui.

„ Samuel a murit. Tot Israelul s-a adunat şi l-a plâns, şi l-au îngropat în locuinţa lui la Rama.“ (1 Samuel 25:1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *