Mesajul Terorismului

Existenta terorismului si-a acestei stari de tensiune si violenta generala, trebuie sa fie pentru Biserica asa cum am aratat în articolul „Provocarea Terorismului”;semnalul de desteptrare pentru împlinirea „Marei Trimiteri”!

Merita sa ni se umple fata de rusine daca nu ne-am împlinit cu credinciosie aceasta slujba !

Biserica tebuie însa sa se trezeasca macar în al doisprezecelea ceas. Daca pîna acum în multe dintre aceste tari de unde provin majoritatea teroristilor , am fost implicati doar în actiuni de caritate, este vremea ca implicarea sa fie mai mare pentru misiune si evanghelizare.

Daca ei ne trimit teroristi, care în fanatismul lor religios , aduc bombe ce seamana moartea , de ce oare crestinii n-ar fi gata sa merga în aceste tari , sa duca „Evanghelia” pregatiti sa moara, pentru ca ei sa gaseasca viata?

Ma cutremur observînd cum înainte ca Europa si America sa fie atacata de terorism , este cucerita de musulmanism si pagînism ! Ce sa mai spui cînd în S.U.A. dupa atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, mai mult de 30.000 de americani au trecut la musulmanism ? Ce face Biserica ?

Lasam problema terorismului în seama guvernelor si-a armatei . Dar biserica nu se poate spala pe mîini nepasatoare, asteptînd vremuri de pace ! Acestea nu vor veni ; pentru ca terorismul prezent ,asa cum ne-a anuntat Dumnezeu prin cuvîntul Sfintei Scripturi, ne arata ca istoria îsi desfasoara cursul stabilit de Dumnezeu .

Multi au rîs de profetiile Bibliei , care anuntau ca la sfîrsitul vrenurilor va fi un timp de învrajbire si conflict . Acestia , prevesteau secolul XXI a fi un secol de pace, prosperitate si progres.

Mi-aduc aminte ca în vremea comunismului sloganul „Pace si prietenie între popoare” era nu numai o lozinca fluturata la fiecare eveniment , ci un crez politic. S-a vorbit de pace si s-a asteptat „O noua ordine politica internationala” . Prin actiunile teroriste , vedem ca aceste asteptari sunt înselate . Înca odata Biblia are dreptate !

Apostolul Pavel a anuntat cu aproape 2000 de ani în urma : „Cînd vor zice : „Pace si liniste”! atunci o prapadenie neasteptata va veni peste ei , ca durerile nasterii peste femeia însarcinata; si nu va fi chip de scapare .” I Tes 5:3

Existenta tensiunii si-a violentei exprimata prin actiuni teroriste , este o provocare pentru a lua în serios „Cuvîntul Sfintei Scripturi „ Ca si adevarati crestini , trebuie sa ne întoarcem înapoi la Cuvîntul lui Dumnezeu.!

În vremea vechiului sistem, cînd nu aveam acces la atîtea surse de informare pentru hrana spirituala , Scriptura era cartea de capatîi . Cîti sunt cei care astazi mai acorda aceeasi autoritate Mesajului Cuvîntului lui Dumnezeu ?

Luînd în serios acest Cuvînt al Scripturii , vom descoperi ca Dumnezeu îngaduie aceste vremuri de framîntare si învrajbire , pentru a ne desavîrsi în mijlocul încercarilor si pentru a ne pregati pentru necazurile mult mai mari care urmeaza sa vina.

Diavolul care este primul si cel mai mare terorist, îi foloseste pe oamenii care i s-au supus, pentru a crea aceasta stare de violenta si învrajbire. El nu se va multumi numai sa creeze panica si dezordine mondiala ; actiunile lui vor continua prin învrajbirea natiunilor si ridicarea lor împotriva Israelului. Dupa cum usor se poate observa , terorismul are un fond religios si actiunile teroriste sunt îndreptate în mod special împotriva evreilor si-a crestinilor .

V-ati întrebat vreodata : de ce ? În împlinirea planurilor lui , diavolul are doua obstacole ; si aceste sunt tocmei cele mentionate : evreii si crestinii ; oamenii Cartii Sfinte ! Diavolul a fost înfrînt odata prin jertfa Domnului Isus ;acum el lupta sa sa-si statorniceasta împaratia , încercînd sa elimine pe cei ce i se împotrivesc .
Dragii mei, cititi cartea Apocalipsei ; veti observa ca în vremurile din urma , va actiona o trinitate diabolica : Anticrist, „Fiara” si Proorocul Mincinos” Ap.12-18.

Aceste autoritati demonice vor încerca sa domine lumea înaintea sfîrsitului . Acum prin renasterea vechiului Imperiu Roman (Comunitatea Europeana ) si prin actiunile teroriste , care dau o motivatie pentru unirea natiunilor pentru o cauza nobila,:”lupta împotriva violentei „ , este pregatita scena pentru aparitia si slujirea acestor puteri demonice . Lucrarea lor va culmina prin învrajbirea si ademenirea natiunilor în „Valea lui Iosafat „în Israel , pentru marea batalie a Armaghedonului !

„…Acestea sînt duhuri de draci , cari fac semne nemaipomenite, care se duc la împaratii pamîntului întreg , ca sa-i strînga pentru razboiul zilei celei mari a Dumnezeului Celui Atotputernic. Iata, Eu vin ca un hot. Ferice de celce vegheaza si îsi pazeste hainele , ca sa nu umble gol si sa i se vada rusinea !” Duhurile cele rele i-au strîns în locul care pe evreieste se cheama Armaghedon „ Ap.16:14-16.

Putem spune deci ca, violenta si terorismul trebuie sa uneasca Biserica în lupta spirituala. De multe ori raspunsul pentru atacurile teroriste cuprind numai actiuni fizice: îngradirea economica, boicotarea evenimentelor sau un raspuns prin actiuni militare. Apostolul Pavel ne spune deslusit :

„..Noi nu avem de luptat împotriva carnii si sîngelui , ci împotriva capeteniilor , împotriva domniilor , împotriva stapînitorilor întunericului acestui veac împotriva duhurilor rautatii care sunt în locurile ceresti” Efeseni 6:12.

Cît este de pregatita astazi Biserica , sa poarte acest razboi spiritual ? Atît de repede punem mîna pe armele fizice si neglijam armura spirituala ! De aceea pentru aceasta vreme apostolul Pavel ne spune :

..” De aceea ,luati toata armatura lui Dumnezeu, ca sa va puteti împotrivi în în ziua cea rea , si sa ramîneti în picioare , dupa ce veti fi biruit totul „. Efeseni 6:13 .

Actiunile teroriste si violenta din zilele noastre , trebuie sa trezeasca Biserica pentru evanghelizare si misiune , sa întoarca Biserica spre Sfînta Scriptura ,si so-o antreneze în lupta spirituala . Dar violenta si terorismul pentru Biserica, trebuie sa mai aiba un mesaj: „ intensificarea pregatirii pentru întîlnirea lui Hristos „!

Domnul Isus însusi, a anuntat ca semn ce precede venirea Sa , o vreme de „violenta si conflict”

„..Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie: vedeti sa nu va spaimîntati, caci aceste lucruri trebuie sa se întîmple. Dar sfîrsitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula împotriva altui neam, si o împaratie împotriva altei împaratii ; si pe alocurea , vor fi cutremure de pamînt , foamete si ciumi” Mat.24:6-7

Ce semn mai clar asteptam ? Toate acestea se petrec sub ochii nostri ! Necazurile cu care ne confruntam nu sunt decît începutul durerilor . De aceea starea de violenta trebuie sa ne motiveze sa fim gata ; ca în orice vreme sa putem spune : „Vino Doamne Isuse”!
B.D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *