Este Dumnezeul tau viu ?

Mat. 16:16

Introducere: Dumnezeu este stinca noastra, turnul nostru de adapost. Fara El, noi nu suntem nimica. Ne0-am putea asemana cu niste “plante agatatoare” care nu pot sta altfel in picioare. Suntem ca si coardele de vita din vie care trebuiesc sprijinite de araci puternici. “Spune-mi cum este Dumnezeul tau si am sa-ti spun cum esti tu!” este piatra noastra de incercare. Doar cei care au avut un Dumnezeu viu, au putut sta in picioare in ziua incercarii. Iata cum s-a manifestat aceasta realitate in Vechiul Testament:

I. In viata lui Ghedeon – Iosua 8:4-21

Este o zi tragica in viata acestui om (Jud. 8:18). In ciuda biruintei extraordinare, inima lui era grea din pricina pierderii fratilor lui. Nu exista juruinta pe o autoritate mai inalta. “n problemele de viata si de moarte, Ghedeon Il ia ca martor pe Dumnezeu.

II. In viata lui Saul – 1 Sam. 14: 24-46 (39,45) 19:6

Saul n-a fost in toate un exemplu bun pentru noi. Totusi, felul in care foloseste el expresia “viu este Domnul” ne arata cit de importanta este aceasta realitate pentru el si pentru cei din poporul Israel. Saul se jura cu aceste cuvinte. Poporul face la fel. Acest fie de a vorbi, arata clar ca in viata lor, autoritatea suprema este Dumnezeul cel viu, care este o prezenta permanenta si coplesitoare in istorie.

III. In viata lui Petru – Mat. 16:16

Proclamatia rostita de Petru in textl citit la inceput, Mat. 16:16: “Tu esti Christosul, Fiul Dumnezeului cel viu”, este la fel de solemna ca si vorbele lui Ghedeon si Saul. Ea este inspirata de Duhul lui Dumnezeu si de folos ca sa duca la mintuire. Pe aceasta “piatra” s-a cladit Biserica Domnului Isus: pe credinta intr-un Dumnezeu viu, care a venit printre noi ca sa moara si sa ne mintuiasca prin iertare si ispasire.

III. Care sunt consecintele practice ale acestei convingeri launtrice?

Daca Dumnezeul tau este viu, atunci:

a. RELAX!

Ce bine este sa sti ca nu tu , ci El este stapinul tuturor lucrurilor. “Doamne, convinge-ne ca esti prea mare ca sa se poata intimpla ceva fara aprobarea Ta, si prea bun ca sa lasi sa ni se intimple ceva care sa fie rau in perspectiva vesniciei!”

b. REJOICE!

Nu exista motiv mai mare de bucurie ca acesta. Este scris despre fiecare ucenic care a aflat despre invierea Domnului ca “s-a bucura!” Chiar si pe noi ne umple de hristos a inviat! Adevarat a inviat!”

c. RESPOND!

Daca Dumnezeul tau este viu, atunci El porunceste si tu asculti! Nu poti trai oricul in prezenta Domnului! “De ce “mi spuneti: Doamne, Doamne!, daca nu faceti ce va poruncesc Eu!”

d. REPENT!

“si pentru ca iti voi face asa, Israele, pregateste-te sa te intilnesti cu Dumnezeul tau!”

Pocainta este calea de armonizare cu natura si cu intentiile divine. Un dirijor nu poate conduce o orchestra neacordata. Pocainta este sansa noastra de a ne lasa facuti “dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu!”

I Tineti minte ce ne-a spus Domnul Isus in Apocalipsa 1:17-18: “Nu te teme! Eu sunt Cel dintii si Cel de pe urma, Cel viu. Am fost mort, si iata ca sunt viu in vecii vecilor.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *