Ceasuri unice

                                                     Ioan  17 . 1 *

Sfanta Scriptura ne vorbeste de cateva ceasuri unice din istoria planului de mantuire a omenirii . Faptele petrecute sau care se vor petrece sunt cu un impact major in existenta umanitatii.

1.  Ceasul tamaierii     Lc.1.10
A fost momentul unic din viata preotului Zaharia cand ingerul Gavril prin vestea adusa, demareaza aplicarea in practica a venirii Fiului Sau pe pamant sa ne mantuiasca . Ioan era prima etapa .
2.  Ceasul plecarii     Ioan 13.1
Domnul Isus si l-a cunoscut si El adesea pe rascumparatii Lui ii pregateste pt plecare . Petru stia ceva  2 Petru 1.14, Pavel la fel  2 Tim. 4.6 Din acel moment Domnul Isus le da ucenicilor o multime de invataturi esentiale pt viata in relatie cu divinitatea si le dezvaluie o serie de evenimente viitoare pregatindu-i de plecarea Lui si chiar a lor .

3.  Ceasul instituirii cinei     Lc.22.14
A fost un ceas dorit v.15 care a continuat peste secole si se va sfarsi in Imparatia lui Dumnezeu . Amintirea jertfei Domnului Isus nu se va sterge niciodata din viata celor rascumparati.

4.   Ceasul agoniei    Matei 26.40
Agonia prin care a trecut Domnul Isus in Ghetsimani ( – presa de ulei ) a fost unica . Nimeni nu poate sa o experimenteze . El acolo a acceptat sa bea paharul cu toate nelegiuirile lumii. Daca nu o facea omenirea mergea in pierzare vesnica , nimeni nu putea fi mantuit . A fost urmat de ceasul abandonarii in mainile pacatosilor pt a plati pretul mantuirii noastre. v.45

5.  Ceasul incercarii    Apoc.3.10
Toti aceia care au beneficiat de ceasurile prin care a trecut Domnul Isus si L-au primit ca Domn si Mantuitor in viata lor vor fi paziti de ceasul incercarii care va veni peste intreaga omenire.

Ii multumim Domnului Isus si pana vom ajunge acasa la El sa imitam pe ucenicii Sai, care peste zi isi faceau timp pt ceasul rugaciunii F.Ap.3.1 Era timpul multumirii , a marturisirii , a mijlocirii si a cererilor catre Dumnezeu Tatal in Numele Domnului Isus . Ioan 14.12-14

*  Pentru acest ceas vezi cele doua schite :  A sosit ceasul 1 si 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *