CAUTAND O CALE DREAPTA

Ezra 8,21
A. PREOCUPAREA PRINCIPALA A LUI EZRA PENTRU POPORUL SAU
1. intoarcerea iudeilor in tara stramosilor lor.
2. Drumul era dificil si barat de multe pericole:
3. Ezra era ingrijorat cu privire la siguranta lor
a. A celor batrani.
b. A celor mici.
c. Proviziile lor.
B. TEXTUL NE OFERA O SOLIE ACTUALA PENTRU NOI CA POPOR
1. Suntem cu adevarat pe drumul spre casa:
a. Un gand minunat pe care trebuie sa-l cultivam in inima pe masura ce ne indreptam spre punctul culminant al controversei dintre Hristos si Satana.
b. Inimile si sentimentele noastre se concentreaza asupra ce este inca in viitor – 2 Petru 3,13; Evr. 11,14-16.
2. Stalpii indicatori ai proorociei biblice arata in mod lamurit faptul ca noi ne apropiem de ultimul popas catre casa:
a. Noi am trait in perioada corespunzatoare degetelor de la picioare ale chipului lui Daniel 2; aceasta, timp de multi ani.
b. Semnele prezise de Domnul nostru in legatura cu cea de-a doua Sa venire si sfarsitul lumii sunt astazi aproape istorie.
c. in acest punct pe axa timpului este locul unde Dumnezeu spune: „Tot asa si voi cand veti vedea toate aceste lucruri sa stiti ca Fiul omului este aproape, este chiar la usi” – Mat. 24,33.
3. Drumul pe care il avem de strabatut este plin cu multe capcane:
a. Domnul nostru ne avertizeaza cu privire la primejdia curselor pe care le va folosi Satana spre a ne atrage si nimici.
b. Citeste aceste versete cu multa rugaciune – Mat. 24,1-24; Luca 21,34.35.
c. Pavel repeta aceste avertismente – 2 Tim. 3,1-9; 4,1-6.
d. De asemenea si Petru subliniaza existenta acelorasi primejdii care ameninta pe poporul lui Dumnezeu – 1 Petru 5,8.
e. Ioan ofera o imagine sugestiva cu privire la mania potrivnicului impotriva poporului care pazeste poruncile lui Dumnezeu – Apoc. 12,12.17; 13,1-17.
C. O INVATATURA PENTRU NOI ASTAZI
1. Noi, dintre toate popoarele, ar trebui sa consacram in mod constiincios mai mult timp si rugaciune in studierea hartii parcursului data de Dumnezeu care ne indruma spre orasul lui Dumnezeu.
a. Stiu ca suntem intrucatva familiarizati cu profetiile lui Daniel si cu cele din Apocalipsa; dar ma tem insa ca exista multe lucruri in aceste profetii care nu ne sunt cunoscute.
b. De asemenea vedem implinirea profetiilor biblice in evenimentele de ieri, de astazi si de maine.
c. Noi intelegem lamurit faptul ca atunci cand cuvantul profetiei din Biblie cu privire la timpul nostru, s-a implinit, Isus va veni, asa cum a fagaduit.
2. in Biblie exista mai multe profetii care au ca tema pregatirea poporului lui Dumnezeu:
a. Ne amintim aici de Ioel 2,15-17.
b. Aceasta porunca ar trebui sa miste inimile conducatorilor nostri si pe noi ca popor. Exista o nevoie in viata noastra care nu a fost implinita inca pana acum.
c. Solia martorului credincios din Apoc. 3,14-17 ni se aplica astazi noua. imi dau seama ca nu exista nimic in solia aceasta care sa linguseasca eul nostru.
d. Dar starea de fapt descrisa de Domnul este reala si pretinde o schimbare a lucrurilor.
e. tefania 2,1-3 ni se adreseaza noua fara nici un semn de intrebare. Categoric Duhul de rugaciune reprezinta una dintre cele mai importante nevoi ale noastre.
f. incropeala noastra este o marturie impotriva vietii de rugaciune. Daca am avea mai mult timp de rugaciune staruitoare am vedea o schimbare minunata in mijlocul nostru, ca popor.
3. Dumnezeu ne-a binecuvantat cu numeroase activitati ale bisericii care ne vor ajuta in cautarea noastra dupa mai multa lumina, pe drumul nostru catre imparatia lui Dumnezeu:
a. Ne gandim aici la Scoala de Sabat, un instrument minunat pentru o intelegerea mai buna a hartii parcursului catre ceruri.
b. Solia orei de rugaciune trebuie sa fie de un mare ajutor in identificarea celui mai sigur drum catre imparatia lui Dumnezeu.
c. De asemenea, serviciile de rugaciune de la mijlocul saptamanii au o binecuvantare speciala pentru cei care se folosesc de ocazia acestui serviciu divin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *