Cand “fierul” cade…  

                             Text: 2 Imp. 6. 1 – 7

Inca de la inceputul crestinismului diavolul a reusit sa faca victime printre copiii Domnului , determinandu-i sa cada in apele pacatului . El continua s-o faca si azi . Ce trebuie sa faca ,,omul lui Dumnezeu ” in astfel de situatii ne invata ,,Scriptura ” de fata .

  1. Trebuie sa fie cu ,,fiii proorocilor “ v.3-4

Asa cum Elisei a fost prezent cu fiii proorocilor asa si omul lui Dumnezeu trebuie sa fie cu Biserica , in mijlocul lor , implicat in nevoile lor . Oamenii asteapta asta mai mult ca oricand in situatii dificile .

  1. Trebuie sa stie clar ,,unde a cazut “ v.6 a

Prima intrebare a lui Elisei dupa ce i s-a spus ca a cazut fierul de la secure in apa a fost ,,Unde a cazut ? “. Omul lui Dumnezeu trebuie sa aiba toate informatiile necesare despre persoana cazuta in apele pacatului ca sa poata lua o decizie corecta.

  1. Trebuie sa foloseasca ,,bucata de lemn ” v. 6b

Elisei a taiat o bucata de lemn si a aruncat-o in locul unde a cazut fierul . Omul lui Dumnezeu trebuie sa ia ,,crucea Domnului Isus ” si s-o arunce in acel loc . El trebuie sa-l aduca pe cel cazut la ,,sangele Domnului Isus ” nu la zidul blasfemiei ca sa arunce toti cu piatra in el .

  1. Trebuie sa spuna ,, ridica-l ! “ v. 7

Elisei a poruncit fiului de prooroc sa-l ridice el fierul cazut , ceea ce a si facut . Omul lui Dumnezeu trebuie sa apeleze la ceilalti credinciosi sa-l ridice si ei pe cel cazut . Asa cum atunci ,, a intins mana si l-a luat ” asa si azi credinciosii trebuie sa intinda mainile dragostei catre cel cazut si sa-l smulga din ghearele Satanei pt ,,ca sa nu lasam pe Satana sa aiba un castig de la noi ; caci nu suntem in nestiinta despre planurile lui “ 2 Cor 2 .11

Amin !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *