15. Acceptarea voiei lui Dumnezeu

Text: “Iata roaba Domnului, faca-mi-se dupa cuvintele Tale …”.

Introducere: Cand este ultima oara cand ai spus: “Doamne, nu cum vreau eu, ci cum voiesti Tu” ?

Orice Creator isi imprima voia in lucrurile create de El (mecanic, compozitor, artist, etc.). Universul acesta este creatia unui Arhitect desavarsit care si-a hotarat voia si si-a publicat-o in Cuvantul Scripturii. Daca veti citi impreuna cu mine textul din Efes. 1:3-11, vom vedea impreuna de cate ori este pomenita “voia” aceasta suverana si desavarsita a lui Dumnezeu (v. 5; 9, 11).

Unul din cel mai grele lucruri pe care le intalnim in cresterea copiilor nostri este incapatanarea lor de a spune :”Nu vreau”, sau “Asa vreau eu!” Aceiasi problema o are si Dumnezeu in relatia cu oamenii pamantului. Desi creati de Dumnezeu, acceptam doar cu greu si nu intotdeauna sa facem “voia lui Dumnezeu.”

Haideti sa privim la cateva exemple din care putem invata ca supunerea este singura cale spre propasirea viitoare. “n universul acesta nu pot exista doua vointe suverane; a lui Dumnezeu si a ta … Trebuie sa invatam sa spunem “Faca-se voia Ta, Doamne.”

1. in cazul Mariei, mama Domnului Isus si a lui Iosif

Amandoi erau in preajma casatoriei; aveau vise de implinit si planuri de infaptuit. Dumnezeu a “dat buzna” in viata lor si ei au trebuit sa spuna: “Faca-mi-se dupa cuvintele Tale …” Numai vesnicia va arata ce rasplata extraordinara vor primi acestia doi pentru supunerea lor !

2. In cazul Domnului Isus

S-a nascut dupa voia Domnului: Ps. 40:7; Evrei 10:5-7. Iata-Ma (in sulul cartii este scris despre Mine), vin sa fac voia Ta Dumnezeule!”

A trait si a vorbit dupa voia Domnului: Ioan 4:34: “Mancarea Mea este sa fac voia Celui ce M-a trimis si sa implinesc lucrarea Lui.” Ioan 5:30: “Eu nu face nimic de la Mine insumi: … pentru ca nu caut sa fac voia Mea, ci voia Tatalui, care M-a trimis.”

3. In cazul ucenicilor

Crestinismul nu este doar o recitare de crezuri teoretice, ci o viata traita dupa voia lui Dumnezeu:

“Nu oricine-Mi zice: Doamne, Doamne!” va intra in “mparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri” (Mat. 7:21)

“Iata mama Mea si fratii Mai! Caci oricine face voia Tatalui Meu care este in ceruri, acela “mi este frate, sora si mama.” (Mat. 12:50).

“Tatal nostru care esti in ceruri, …, faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant.” (Mat.6:10).

4. In viata fiecaruia dintre noi

Ucenicia Ta si a mea se masoara in ascultarea de voia Domnului.

“Va indemn, dar, fratilor, pentru indurarea lui Dumnezeu … ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea buna, placuta si desavarsita.

Este buna, pentru ca vine de la un Dumnezeu BUN. Nimeni nu-ti doreste mai mult binele ca Dumnezeu.

Este placuta in rezultatele ei, chiar daca vremelnic (asemenea multor altora) trebuie sa trecem prin situatii neplacute.

Este desavarsita pentru ca vine din partea unui Dumnezeu desavarsit. Cea mai buna definitie a voiei lui Dumnezeu este aceasta: “Ceea ce ai face si tu din toata inima, daca ai cunoaste toate amanuntele.”

In finalul judecatii, toti oamenii ii vor da dreptate lui Dumnezeu. Cand El ne va explica toate amanuntele, vom intelege ca El a avut dreptate. Daca si tu ai sti totul despre Satan si despre pacatul distrugator din univers, daca ai sti totul despre iad si despre rai, ai face chiar acum si din toata inima voia lui Dumnezeu.

Incheiere: Voia lui Dumnezeu este ceea ce ai face si tu insuti, daca ai cunoaste “toate” amanuntele.
1 Ioan 2:17 “Caci lumea si pofta ei trece; dar cine face voia lui Dumnnezeu ramane in veac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *